Retorikk og politikk


Retorikk & politikk:




Siv Jensen er fra Oslo og er partileder for Fremskrittspartiet og finansminister. Siden 1997 har hun vært stortingsrepresentant og i 2006 ble hun valgt som partileder for FrP. Hun er utdannet som diplomøkonom. I denne teksten skal det snakkes om hjertesakene til partiet, hvordan Siv Jensen brukte retorikk i en debatt mot Jonas Gahr Støre og hvordan valgresultatene ble.




Noen av hjertesakene til FrP er:

  • Helse og eldreomsorg - Helsekøene skal ned og folk skal få den behandlingen de selv ønsker uansett om det er private eller offentlige aktører.
  • Samferdsel -  De ønsker å knytte landet tettere sammen også for framtidige generasjoner for og ønsker derfor bedre infrastruktur i Norge.
  • Skatter og avgifter - Eiendomsskatten skal fjernes, det skal være lite å betale og mange skal betale.
  • Innvandring - en streng ansvarlig innvandringspolitikk. De ønsker å unngå det som skjedde med Sverige og vil ikke ha et "innvandringseksperiment" som Arbeider Partier ønsker.


Sivs retorikk

Retorikken til Siv Jensen har blitt sett i debatten mot Jonas Gahr Støre.

Hun er rolig når hun snakker og viser da gode menneskelige egenskaper. Folk får henne til å høres som hun ikke bryr seg om f.eks. innvandrere, mens hun i denne debatten snakker om dem med forståelse og sier at de er enig med henne om at det trengs visse retningslinjer, noe som også appellerer til logos. Hun virker personlig fordi hun ser ordentlig på motstanderen og kommuniserer. Selv om Gahr Støre kommer med negative handlinger hun har gjort, så begrunner hun handlingene hun har gjennomført veldig rolig. Dette viser etos.


    Angående logos, viser Siv at selv om Gahr Støre kommer med negative handlinger hun har gjort, så begrunner hun handlingene hun har gjennomført uten å reagere stort på det han sier, så hun står for det hun gjør. Det kan få folk til å stole på henne. Siv Jensen påpeker at Jonas Gahr Støre nekter og svare på det han blir spurt om å bare drar inn emner de egentlig ikke snakker om, da virker det som Siv er mer pålitelig og tør å svare på mer enn Støre.



    Siv appellerer til de fleste, som viser patos. De som ikke er for innvandring har hørt nok om FrP og Sylvi Listhaug til å vite at de er enige med dem, mens de som er for innvandring kanskje endrer litt mening når de hører Siv Jensen snakke om at hun bare ønsker de som ikke har noen grunn til å være i landet skal ut, resten skal få bli.

    FrP havner i regjering
    Kommentarer på innleggene til Afterposten og NRK viser at mange stemte FrP fordi de var enige og
    likte Sylvi Listhaug, ikke nødvendigvis på grunn av Siv. Fordi Høyre og FrP samarbeider kom de seg inn i regjering igjen sammen med Venstre eller KrF.


    Kilder:
    Bilde 1 av Siv Jensen: https://www.frp.no/frp-i-regjering/sivjensen
    Bilde 2 av kvinne: https://www.frp.no
    Bilde 3 av Siv Jensen og Jonas Gahr Støre: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/stortingsvalget-2017/frp-siv-til-ap-jonas-leder-du-ap/a/24105417/


    Kommentarer

    Populære innlegg fra denne bloggen

    Fall av Terjei Vesaas

    Norsk språkhistorie

    Kolonisering og imperialisme